donderdag 27 maart 2008

Verlangen naar de zomer...Rond deze tijd van het jaar begin ik ernstig naar de zomer te verlangen. Waarschijnlijk de reden dat ik vandaag opeens het idee kreeg iets met kersen te maken, uit een potje natuurlijk, want het is nog lang geen kersentijd! En ja, ik ben de grootste voorstander van eten met de seizoenen, maar als ik zoals vandaag de zomerkriebels krijg, dan is het geen schande om naar een potje van iets te grijpen- dat mag dan best een keertje, toch?


Dit is een makkelijk dessert, niet te zoet, lekker licht en met een aangenaam romige textuur. Serveer het warm uit de oven, of koud. Zet een glas kersjes en een bus poedersuiker op tafel en dig in!


Crustless Mini-Cheesecakes
Voor 2 porties

-175 g roomkaas

- 2 el honing
-1 el Kirsch

-2 el maïzena
-1 ei, licht geklutst
-kersjes uit een potje


Verwarm oven op 200C. Klop alle ingredi├źnten met behulp van een handmixer in een kom. Verdeel het mengsel over twee ramequins and zet deze in een bakblik. Vul het bakblik met heet water (tot halverwege de ramekins) en zet deze in de oven. De cheescakes worden dan au bainmarie gegaard. Bak de cheesecakes 25 minuten. Serveer ze warm of koud met de kersen en de poedersuiker.

For recipe in English visit In My Life.

Geen opmerkingen: