woensdag 22 december 2010

Wafels! Lekker... en gezond!!Havermout-volkorenwafels met banaan
Eén van mijn favoriete keukengadgets is mijn wafelijzer. Hiermee bak ik alles van traditionele Belgische wafels tot gezondere variaties zoals mijn overheerlijke havermout-volkorenwafels met banaan. Deze voedzame wafels bak ik af en toe als verwenlunch voor Kirstie. Ze zijn supergezond en erg makkelijk te maken. 
Paola’s tips:
*Volkorentarwemeel is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel en is een gezond alternatief voor gewone bloem. Als je gewone bloem met volkorentarwemeel in een recept wilt vervangen, doe dit geleidelijk aan. Begin met het vervangen van een derde van de hoeveelheid en kijk of je het resultaat goed vindt. Volkorentarwemeel maakt baksels in het algemeen zwaarder en iets minder luchtig.
*Gebruik een maatlepel van 100 ml per wafel. 

Voor 6 wafels 
150 g volkorentarwemeel
2 tl bakpoeder
1 tl bicarbonaat
1 ¼ tl gemalen kaneel
snufje versgemalen nootmuskaat
½ tl zout
150 g havermout
50 g walnoten, grof gehakt
2 zeer rijpe bananen
375 ml melk
1 el honing, plus meer om te serveren
2 el walnootolie
20-30 g boter, gesmolten, om de wafels te bakken
stroop, honing of poedersuiker, om te serveren 
  1. Zeef volkorentarwemeel, bakpoeder, bicarbonaat, gemalen kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Voeg de havermout en walnoten toe en roer dit goed door.
  2. In een maatbeker prak je de banaan fijn. Voeg dan de melk, honing en olie toe. Klop dit goed door met behulp van een handmixer. Zorg dat er geen stukjes banaan in het mengsel achterblijven en dat het mooi glad is.
  3. Spatel de natte ingrediënten door de droge en laat het beslag 5 minuten zitten terwijl je het wafelijzer opwarmt.
  4. Smelt de boter in een pannetje en vet het wafelijzer met behulp van een bakborsteltje goed in als het heet is. Bak de wafels in ongeveer 5 minuten en serveer ze met stroop, honing of poedersuiker.

Geen opmerkingen: