dinsdag 7 juni 2011

Out to Lunch: Greenfield's

In eerdere verhalen heb ik onze liefde voor Soestduinen al eens door laten schemeren. Het liefst gaan we daar elk weekend heen vanwege het mooie landschap en de fijne wandelingen. En er is onderweg al van alles te zien. Kasteel Groeneveld en Paleis Soestdijk bijvoorbeeld, maar ook lieflijke boerderijen, mooie bossen en verschillende restaurants met uitnodigende terrassen. Greenfield’s is een van die restaurants waar we altijd voorbij reden. En dat was jammer, blijkt nu.
Het restaurant is gevestigd in een mooi gebouw in Baarn, niet ver van Kasteel Groeneveld. Het zou net zo goed een van de prachtige huizen in deze buurt kunnen zijn, maar als woonhuis heeft dit pand (een van de oudste in deze gemeente) nooit gediend. Sinds 1614 werd het als horecagelegenheid gebruikt en sinds 1992 is Greenfield’s hier gevestigd.
Zowel van binnen als van buiten straalt het restaurant landelijkheid en het goede leven uit: veel hout, grote ramen en degelijke tafels met comfortabele stoelen. Hier en daar zijn er details die voor een beetje Franse charme zorgen: ik denk meteen aan de in zachte kleuren vervaardigde muurschildering van Napoleon achter de bar. Schitterend!
Het is lunchtijd, de lichten zijn gedimd en de sfeer is relaxed en laagdrempelig. Om te beginnen, nemen we een soepje: Hans kiest de aardappelsoep met blokjes salami en gegrilde paprika en ik ga voor de kreeftenbouillon met rivierkreeft en Schotse room. Mijn smakelijke soepje wordt in een mooi wijnglas opgediend en ruikt heerlijk. Ik zou echter iets minder (of zelfs helemaal geen) room lekkerder vinden.
Na de soep komt het hoofdgerecht: voor Hans de perfect gebakken steak Greenfield’s met Stroganoffsaus en voor mij de Royal Fish Soestdijk: een mals stukje zeebaars en een spies van dichtgeschroeide coquilles en vlezige garnalen geserveerd op een bedje van pastinaakpuree met een zalige kreeftenjus.
We hadden trek en daarom kozen we voor een meer uitgebreide maaltijd, maar je kan ook kiezen voor een gerecht van de lunchkaart: luxe panini broodjes met onder andere carpaccio of rivierkreeftensalade, club sandwiches, croquetten met brood of een omelet.
Al met al hebben we dankzij het heerlijke eten, de lekkere huiswijn, de mooie omgeving en de vriendelijke bediening een zeer bourgondisch middagje beleefd bij Greenfield’s. De volgende keer gaan we eens maar op het terras zitten. Als het tenminste niet regent natuurlijk.
Greenfield’s, Amsterdamsestraatweg 42, Baarn, Open zondag tot en met vrijdag van 11.00 tot 21.30 u en zaterdag van 16.00 tot 21.30 u, 035-5412576.

Geen opmerkingen: