zondag 23 september 2007

Veel meer dan kaas alleenDe week van de smaak komt eraan en om dat te vieren ben ik vandaag naar Kasteel Groeneveld geweest om allerlei lekkers van Nederlandse bodem te proeven. Ik hoor soms mensen zeggen dat Nederland geen culinaire traditie heeft. Ha! Hebben ze wel eens naar de ontbijtjes en banketten uit de Gouden Eeuw gekeken?! Ik durf zelfs te beweren dat de nu zo in de mode geraakte term "food porn" met dit soort schilderijen is begonnen!
Nederland heeft veel meer dan kaas alleen.
Voor een indruk van de culinaire festiviteiten click hier : Groeneveldfestival

3 opmerkingen:

Gabriella zei

Hoi Paola,
Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst niet echt weg was van de Nederlands keuken. Maar met de jaren kwam ik toch dingen tegen, die ik heel lekker vind...
Tegenwoordig komen meer en meer nederlandse dingen in mijn keuken terecht... behalve boerenkool. Dat kan ik echt niet hebben! :-)

Ik ben op dit moment een beetje verdwaald in de wereld van babyvoeding. Spannende periode voor ons.
Groetjes,
Gabriella

Björn zei

Hej, Paola, de Nederlandse keuken heeft werkelijk niets! Believe U me!! En Nlse kaas, please, getver...maar wel leuk om te zien dat een NLse gek is van lekker eten, leuke blog!
Het beste in NL is tragisch genoeg "Haagsche Hopjes," echt...die zijn wel ok...

Paola zei

LOL Björn! Het is niet dat de Nederlandse keuken niets heeft, het heeft te maken met het feit dat de meeste mensen weten niet hoe ze lekker moeten koken! Ik heb een heel mooi boek van Yolanda van der Jagt gekregen (Nederlandse chef),met allemaal Nederlandse recepten, en believe you me... lekker eten hebben ze hier wel!!

paola

ps: Ik ben geen nederlandse, maar een Colombiaanse uit de VS!!