maandag 19 mei 2008

Terug van weggeweest!


Het is de laatste tijd erg druk geweest en daarom verklaar ik me schuldig van ernstige blog verwaarlozing! Mijn excuses! Als jullie mijn andere blog volgen, dan is daar in ieder geval wat meer over mijn culinaire avonturen te lezen.

De reden voor mijn afwezigheid is het feit dat ik nog druk bezig bent met mijn eerste kookboek en mijn grootste droom, Mijn Zoete Leven. Sinds juni 2007 ben ik hiermee bezig en omdat er nog ideeën in mijn hoofd zitten of opeens zelfs in dromen opkomen, duurt het iets langer dan ik aanvankelijk had gedacht. But good things come to those who wait, zeggen ze!

Daarnaast ben ik begonnen met het geven van kooklessen en culinaire wandelingen en schrijf ik regelmatig voor publicaties als Expatica , Suite 101 en Desserts Magazine.

Maar goed, ik zal mijn best doen om mijn Nederlandse lezers niet te vergeten, so let's talk food!

Een paar maanden geleden ben ik op een zaterdagochtend naar Hollandaluz geweest op zoek naar een van de grootste lekkernijen ooit- jamon Serrano. Voor diegenen die nog niet van deze mooi Spaanse winkel aan de Haarlemmerstraat 71 in Amsterdam hebben gehoord, het is de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Misschien komt het door mijn Spaanse roots, maar als ik er binnenkom voel ik me meteen thuis. Ik hou van de blauwe Andalusische tegels, de manier waarop de hammen en chorizos aan het plafond hangen en van de gezellige drukte. Om maar te zwijgen van het aanbod aan Spaanse producten!

Terwijl mijn ham gesneden werd, begon ik over het avondeten te denken. Ik wilde een tortilla maken met chorizo, maar welke? Mariangeles, de vriendelijke eigenaresse van Hollandaluz stelde voor dat ik een paar verse Titos Bolivar chorizos moest gebruiken, de zoete, niet de pittige. Ik vertrouwde haar zoals altijd juiste advies en ging naar huis met mijn ham, 3 Titos Bolivar chorizos en een pan Gallego, het lekkerste brood ter wereld wat mij betreft!

En ze had gelijk! De volle, kruidige chorizos maakten een feest van een alledaagse tortilla! Ik heb ook wat romige stukjes chevre* aan de tortilla toegevoegd en het resultaat was om je vingers bij af te likken!

Tortilla Titos Bolivar
Voor 4 peronen

-3 chorizos Titos Bolivar (de zoete, niet de pittige), in plakjes gesneden
-1 el milde olijfolie
-6 biologische eieren
-2 el bloem
-1 el gedroogde oregano
-zeezout (ik gebruik altijd sel gris uit Guerande*) en versgemalen peper, naar smaak
-100g chevre (zachte geitenkaas), gebrokkeld

Verwarm de gril op 220C voor. Doe een tarte tatin* pan van 25cm op het fornuis en bak de plakjes chorizo in ongeveer 5 minuten bruin. Giet het vet af, maar laat ongeveer twee theelepels achter. Doe de olijfolie in de pan. Kluts de eieren in een maatbeker met de bloem, de oregano, het zout en de peper. Voeg de eieren toe en bak de tortilla op een laag vuur aan de onderkant in 10 minuten gaar. Zet de tortilla daarna van het vuur af en brokkel de kaas eroverheen. Zet de pan onder de hete gril en laat de bovenkant van de tortilla in ongeveer vijf minuten stollen en goudbruin worden. Lekker met een groene salade.
*De lekkerste geitenkaas kan je op de Noordermarkt bij Wolverlei kopen. Er zijn allerlei smaken en variaties verkrijgbaar en ze zijn allemaal even verrukkelijk!
*Als het aan mij lag waren alle pannen ter wereld Le Creuset pannen (ook al hou ik ontzettend veel van mijn Jamie Oliver Italian Series pannen!). Ze zien er niet alleen super mooi uit, ze zijn ook ideaal in de keuken. De tarte tatin pan is onmisbaar voor allerlei taarten, omeletten en zelfs voor een van mijn favoriete desserts- de clafoutis! De pannen houden het eten bovendien lekker lang warm.

1 opmerking:

Gabriella zei

Hallo Paola,

Ik ben een tijdje niet geweest.... :-)))
Even druk gehad met mijn kleintje.
Ik ben erg benieuwd naar je kookboek.
Groetjes, Gabriella