zaterdag 29 januari 2011

Bananenbrood met walnoten



Een van de meest verleidelijke geuren is de geur van zelfgebakken bananenbrood. Hiervoor gebruik ik het liefst Crème Fraîche d’Insigny uit Normandië.  Meer lezen over dit goddelijke spul? Klik hier. Mijn bananenbrood proeven?  Probeer het volgende recept.

Voor 10 plakjes 
200 g crème fraîche 
75 g zachte boter
150 g rietsuiker
2 eieren
2 overrijpe bananen, geprakt
1 tl vanille extract
250 g patentbloem
1 ½ tl bakpoeder
½ tl bicarbonaat
1 tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat
snufje zout
100 g walnoten, grof gehakt 
50 g hazelnoten, grof gehakt
  1. Verwarm oven op 180°C voor. Bekleed een cakeblik van 25 x 10 cm met bakpapier.
  2. Klop de crème fraîche, boter en suiker in een grote kom. Voeg de eieren, bananen en het vanille extract toe en klop nogmaals.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, kaneel, nootmuskaat en zout over de kom. Voeg de noten toe.
  4. Spatel alles door elkaar (gebruik hiervoor een houten lepel). Doe het beslag in het cakeblik en bak het brood 55-60 minuten of tot een saté-prikker er schoon uitkomt. Op een rek laten afkoelen alvorens het in plakjes te snijden.

Geen opmerkingen: