vrijdag 10 augustus 2012

Pittige gamba's

Op een zinderende zomerse middag kan ik me geen betere lunch voorstellen dan een schaal pittige gamba’s met schijfjes citroen, vers brood en een fles gekoelde witte wijn. Deze zijn bereid met chilli-olie, wat de smaak nog een extra ‘kick’ geeft. Zorg voor een kom water met citroen bij de hand om tussendoor de vingers schoon te maken!
Voor 2 personen

4 el chilliolie
5 teentjes knoflook, fijngehakt
500g ongepelde gamba’s, afgespoeld
mespunt chillivlokken
mespunt gerookte pimenton
sap van een halve citroen, plus wat schijfjes om te serveren
gehakte peterselie

Verwarm de olie en voeg de knoflook toe. Laat deze niet verbranden! Voeg de gamba’s toe samen met de chillivlokken en gerookte pimenton en kook ze in ongeveer 8 minuten. Voeg het citroensap toe en roer even om. Voeg als laatste de peterselie toe. Serveer de gamba’s of in de pan of in een schaal. Geef er wat citroenschijfjes en knoflook mayonaise bij.  

Geen opmerkingen: