maandag 28 januari 2008

Zonnige pasta


Soms heb ik echt geen tijd om uitgebreid te koken, maar zelfs dan gooi ik toch liever een paar dingen bij elkaar dan dat ik de telefoon pak om een pizza te bestellen (die maak ik trouwens veel beter). Dankzij mijn trouwe vriend (de goedgevulde provisiekast) ben ik altijd in staat om een simpele maaltijd te maken.
Het volgende recept is heerlijk licht en zit vol zonnige smaken als gegrilde paprika’s, oregano en mozzarella. Precies wat je nodig hebt na een drukke dag, want je kan het binnen no time op tafel zetten.
Zonnige pasta
Voor 4 personen

- 1 el olijfolie
- 400- 500g volkorenspaghetti
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- mespunt gedroogde chilivlokken
- 200g gemarineerde artisjokken (uitlekgewicht), in stukjes gesneden
- 200g gegrilde rode paprika’s (uitlekgewicht), in stukjes gesneden
- 1 el gedroogde oregano
- 75g rucola
- 250g mozzarella, in grove stukken gesneden
- chiliolie
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de pak.
  2. Fruit het uitje, de knoflook en de chilivlokken in de olijfolie in 5 minuten zacht en zonder te verkleuren.
  3. Voeg de gemarineerde artisjokken, de gegrilde paprika’s en de oregano toe en bak dit 3-5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Giet de pasta af, voeg het aan de pan met groente toe en schep alles goed om.
  5. Haal de pan van het vuur af, voeg de rucola toe en schep alles weer goed om.
  6. Serveer de pasta in diepe borden, verdeel de mozzarella over elk bord en besprenkel elke portie met een beetje chiliolie.

1 opmerking:

Gabriella zei

Dit klinkt lekker. Ik hou erg veel van pasta gerechten.
Groetjes