donderdag 14 april 2011

Out to Lunch: Giardino di Pasta

Vandaag een keer geen tijd om uitgebreid te lunchen. We beslissen om dicht bij huis te blijven en gaan even de stad in om een broodje te proberen bij Giardino di Pasta, een Italiaanse/ Zuid Europese delicatessen vlakbij het Almeerse centraal station.

Bij binnenkomst valt de toonbank vol allerlei lekkere hapjes mij meteen op. Er zijn onder andere grote tijgergarnalen, glanzende olijven, heerlijk ogende salades, gevulde champignons, Italiaanse kazen en dikke worsten. Eigenlijk te veel om op te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de broden, pasta’s, wijnen en zoete lekkernijen als amaretti-koekjes en Italiaanse noga.

De zaak ziet er fris en verzorgd uit. Er is een klein zitgedeelte waar je een drankje of broodje kunt nuttigen terwijl je culinaire inspiratie opdoet of een gelegenheid verzint om vrienden uit te nodigen voor een avondje tapas. Met meer dan twintig verschillende soorten warme en koude belegde broodjes, de een net zo lekker klinkend als de andere, wordt het lastig kiezen. Dat geldt ook voor de verscheidenheid aan Italiaanse dranken.
Ik bestel een glas Catarratto (een mollig wit wijntje) met mijn broodje Scampy in look (vlezige tijgergarnalen in een robuust gekruid knoflooksaus) en Hans kiest voor de klassieke Nero D’Avola als begeleider van zijn Milano (een warm broodje met smeltende provolone, salami, ham, tomaat en kruiden). Het zijn stevige broodbollen waar je echt je tanden in moet zetten; dus dames, vergeet vork en mes en zorg dat je je lippenstift afveegt voordat je erin duikt! Na je lunch is een kop koffie een aanrader. De knisperende ristretto is aromatisch en intens (vooral in combinatie met het knapperige amaretti-koekje) en het volle schuim van de cappuccino is kunstig versierd met pure chocolade.
Mocht je een keer geen zin hebben om te koken, er zijn ook afhaalmaaltijden en pizza’s. Wij komen zeker terug voor een antipasti-schotel en een fles spumanti.
Giardino di Pasta, Stationsplein 48, Almere, 036-5340470, open maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:30 uur en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Geen opmerkingen: