dinsdag 5 april 2011

Wolverlei kaasjes


Heb je de heerlijke kazen van Wolverlei al eens geproefd? De kazen doen het geweldig bij de borrel, maar je kan ze ook met wat fruit als afsluiting van een diner aanbieden.Vooral de Ezelspeper variant vind ik bijzonder lekker. Het kaasje heeft heerlijk in Vieux Marc de Bourgogne gebadderd voordat hij onder de rozemarijn en bonenkruid is doorgerijpt. Het resultaat is een zeer aromatisch kaasje dat zelfs Hans, die niet zo van geitenkaas houdt, wel lekker vindt!
Voor de truffel-liefhebbers is de Chevre de Truffel, ook iets wat je moet proeven. Het kaasje heeft een aanwezige, licht-pittige smaak. Ik eet hem het liefst puur, dus zonder brood of crackers.
Voor een heerlijke salade, kan je bijvoorbeeld de geitenkaas met spek gebruiken: slablaadjes met een zachte dressing op je bord, kaasje dat net van onder de gril komt erop en je hebt een bijzondere lunch. Zo’n salade is vooral lekker met geroosterde groenten en een paar fijngesnipperde zongedroogde tomaatjes.
Ik koop de kaasjes van Wolverlei ‘s zaterdags op de Noordermarkt in Amsterdam, maar je kan ze ook op vrijdagmiddag in de boerderijwinkel in Deldeneresch kopen, of elke eerste zaterdag van de maand op de streekmarkt in Delden.
Voor meer informatie kijk op: http://www.wolverlei.nl

Geen opmerkingen: