De lunchkaart is simpel en zonder veel poespas. Je kan kiezen uit diverse sandwiches: onder andere gerookte zalm met waterkers en huisgemaakte bieslook-roomkaas, ossenworst met gesnipperde sjalot, Amsterdams zuur en truffelmayonaise en huisgemaakte tonijnsalade met kappertjes, sjalotten en haricots verts. Er zijn ook klassieke lunchgerechten zoals uitsmijters en kroketten met brood. Eters die iets meer lusten (en dat zijn wij), kunnen kiezen voor de “Big BoatHouse Burger” of de kogelbiefstuk (van Baambrugs weiderund) met boerenbrood, al dan niet met gebakken uien en champignons.
We bestellen twee fluweel soepele Mâcons van Maison Louis Jadot en niet veel later arriveert ons eten, heerlijk geurend, aan tafel.
Mijn biefstuk is bedolven onder een berg van uien en champignons wat zeker iets te wensen laat wat een mooie presentatie betreft, maar de smaak is prima en zeer belangrijk, ook de garing. Het vlees is perfect rosé gebakken en botermals. Lekker, maar ook fijn gezien het gebrek aan een degelijk steakmes. Hans, een regelrechte burger-connaisseur, is zeer te spreken over zijn torenhoog opgestapelde burger. Het gehakt is goed gekruid en het huisgemaakte zuur mild fris. Jammer dat het bijbehorende brood en de frites weinig aan de gerechten toevoegden. Het brood was flauw van smaak en de frites iets te melig.
Ondanks de “business meets pleasure” drukte, was de bediening vlot en kan je, als je dat wil, binnen een half uurtje weer buiten staan. Of we bij BoatHouse weer eens zullen lunchen valt te bezien, maar een glas gekoelde Sancerre op een zonovergoten terras aan het water lijkt ons een prima manier om een luie zomermiddag door te brengen.
BoatHouse, Noorderplassenweg 150, Almere, 036-5305000, keuken open elke dag van 11:00 tot 23:00 uur.
We bestellen twee fluweel soepele Mâcons van Maison Louis Jadot en niet veel later arriveert ons eten, heerlijk geurend, aan tafel.
Mijn biefstuk is bedolven onder een berg van uien en champignons wat zeker iets te wensen laat wat een mooie presentatie betreft, maar de smaak is prima en zeer belangrijk, ook de garing. Het vlees is perfect rosé gebakken en botermals. Lekker, maar ook fijn gezien het gebrek aan een degelijk steakmes. Hans, een regelrechte burger-connaisseur, is zeer te spreken over zijn torenhoog opgestapelde burger. Het gehakt is goed gekruid en het huisgemaakte zuur mild fris. Jammer dat het bijbehorende brood en de frites weinig aan de gerechten toevoegden. Het brood was flauw van smaak en de frites iets te melig.
Ondanks de “business meets pleasure” drukte, was de bediening vlot en kan je, als je dat wil, binnen een half uurtje weer buiten staan. Of we bij BoatHouse weer eens zullen lunchen valt te bezien, maar een glas gekoelde Sancerre op een zonovergoten terras aan het water lijkt ons een prima manier om een luie zomermiddag door te brengen.
BoatHouse, Noorderplassenweg 150, Almere, 036-5305000, keuken open elke dag van 11:00 tot 23:00 uur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten