donderdag 24 maart 2011

Out to Lunch: De 3 Vrienden

Een prille lentedag en we zitten op een zonovergoten terras bij De 3 Vrienden in Bussum. Na de grote teleurstelling van vorige week, zijn we echt aan een fatsoenlijke lunch toe. Het is hier vrij rustig in vergelijking met andere restaurants in de buurt, maar misschien komt dat door de wat ongunstige ligging, vlak naast een parkeerplaats. Toch laten we ons hierdoor niet wegjagen.
We nemen plaats en snel daarna krijgen we onze drankjes van de aardige jongeman die ons bedient. Mijn Spaanse Chardonnay is heerlijk fris en barst van het zomerfruit.
De klassieke kaart heeft een duidelijk Frans tintje met onder andere spiesjes van gemarineerde lamsrump met ratatouille, tournedos van ossenhaas met truffelsaus en bonbon van kalfsmuis gevuld met tonijnmayonaise. Je kan kiezen voor het 2-gangen lunchmenu of a la carte bestellen. Mijn keuze valt op de salade van huisgerookte eendenborst en Hans kiest voor de steak van Irish tenderbeef met seizoensgroenten en cognac-pepersaus.
De salade is knisperend vers en mooi opgemaakt met sierlijke krullen gerookte eendenborst, hardgekookte kwarteleitjes en twee bijzonder smakelijk gekonfijte kwartelpootjes. De truffeldressing is licht en past uitstekend bij de romige, aardse smaak van de eendenborst. Hans geniet duidelijk van zijn steak en terecht, want het ziet er ook zeer appetijtelijk uit: perfect rosé gebakken op een bedje van risotto en met een stevige, aromatische jus.
Jammer dat we vandaag geen tijd meer hebben voor een dessert. Een tarte tatin van appel en peer met crème brûlée-ijs lijkt me heerlijk, al dan niet afgerond met een stoere armagnac. Wordt vervolgd dus...
De 3 Vrienden, Landstraat 2, Bussum, 035-6936388, keuken open van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 21:30 en zondag van 14:00 tot 21:30.

Geen opmerkingen: