zaterdag 12 maart 2011

Out to Lunch: Eetcafé Bordjes

Het eerste wat ons opviel toen we binnenkwamen waren de sierlijke zwart-witte vloertegels en het gezellig ouderwetse interieur. Stevige houten tafels met typische caféstoelen, roomwitte accenten, koperen pannen en veel boerenbont. Een beetje nostalgie uit grootmoeders tijd gecombineerd met een moderne twist. Ik voelde me er meteen thuis. 
Het was nog niet erg druk en we konden kiezen waar we wilden zitten. Er is een klein gedeelte voor aan de straatkant, een deel achterin waar erg veel daglicht binnenkomt, maar wij kozen voor een wat donkerdere, sfeervolle plek in het midden. Bovendien kon je daarvandaan af en toe een blik werpen in de keuken, wat ik altijd heel leuk vindt.
De bediening was vriendelijk, attent en vlot. Je hoeft hier niet lang op je eten te wachten. Het echtpaar achter ons kwam binnen vlak nadat wij onze drankjes kregen en was al weer klaar en verdwenen voordat wij ons toetje hadden besteld.
De naam van het eetcafé weerspiegelt de indeling van de kaart. Er zijn snelle lunches: "tot 16.00 uur bordjes", lekkere dingen voor de kinderen, bijvoorbeeld schnitzel, pannenkoeken en zelfs spaghetti carbonara: "kinderbordjes" en verleidelijke voorgerechten als carpaccio met truffelcreme: "bordjes vooraf". Wat de "bordjes als hoofdgerecht" betreft is het moeilijk kiezen tussen gerechten als rosé gebakken kalfslever met spek en ui, in roomboter gebakken slibtongetjes en ribeye met kruidenboter. Wil je daar brood en boter, frietjes, verse groenten of een salade bij, dan moet je bij de "aparte bordjes" kijken.
Dit keer hebben we een selectie gemaakt uit het lunchmenu. Mijn oog viel op het Turkse Brood met Eiertruffelsalade en Gerookte Zalm. Het was erg lekker, de truffel is precies goed en niet te overheersend en het brood is knapperig en warm. Hans koos voor een simpele (maar toch heerlijke, zegt hij) Club Sandwich met (o.a.) gekookt ei, spek en salade.
Voor het dessert kan je bijvoorbeeld kiezen uit klassiekers als Crème Brûlée en Chocolademousse maar omdat ik altijd zo benieuwd ben of de kok een goede crème brûlée kan maken, heb ik die dus besteld. Genoeg eierdooiers en spikkeltjes echte vanille maken ook het toetje zeer geslaagd.
We zullen snel weer teruggaan voor een uitgebreid diner.
Bordjes, Cattenhagestraat 9, Naarden, 035-6948803, keuken open van 12.00 tot 23.00 uur.

Geen opmerkingen: