donderdag 27 oktober 2011

Jamie's Reizen. Dag 5: Warme kwartelsalade

Een warme salade met gebraden kwartels, dikke croutons gemaakt van boerenbrood en een frisse dressing met het sap van verse druiven. Het leek me een heerlijk gerecht en daarom ging ik vol verwachting naar de slager om drie kwarteltjes te bestellen want die zie je helaas niet bij de supermarkt. Ze zouden binnen een paar dagen opgehaald kunnen worden en ik verheugde me al op een smakelijke lunch in Franse stijl. Met misschien een elegante St- Emilion erbij. Mmmm...
Op de bewuste dag haalde ik ze op en eenmaal thuis stormde ik de keuken binnen om de kleine vogeltjes op een bedje van brood, rozemarijn en olijfolie te braden. Volgens het recept zouden ze binnen 35 tot 40 minuten gaar worden, maar bij mij duurde het meer dan een uur en het resultaat was zeer telleurstellend. Al toen ik ze doormidden sneed, merkte ik hoe taai en stug het vlees was. Dan maar  niet helemaal doormidden snijden dus. Omdat de kwartels zo'n belangrijk ingrediĆ«nt waren in de salade, vreesde ik dat het totaalresultaat mij erg zou tegenvallen en helaas was dat ook zo. Dat had niets te maken met het recept, maar met de ongetwijfeld oude, taaie kwarteltjes. Sorry kwarteltjes. Quel dommage ! Gelukkig heb ik de fles St-Emilion dicht gelaten...

2 opmerkingen:

Gerry zei

'K heb er geen ervaring mee, maar op een poelier-site kom ik 15-20 min tegen. 20-25 min voor een gevulde kwartel. Vertaalfoutje?

Paola Westbeek zei

Zou kunnen, maar na 45 minuten waren ze nog rauw. Een na een uur op het randje. Jammer...