vrijdag 7 oktober 2011

Sweet n' spicy kip-curry

Hou je van een beetje vuur, maar dan ook niet te veel? Deze kip-curry krijgt zijn pittige smaak van een touch harissa en heerlijk aromatische kruiden als komijn en koriander. Deze sterke smaken worden in balans gebracht door toevoeging van bruine suiker en romige kokosmelk. Ik heb de curry met naanbrood geserveerd, maar basmatirijst lijkt me ook geen slechte keuze.
Voor 3 personen

4 el milde olijfolie
1 grote ui, grof gesneden
1 teen knoflook, in plakjes gesneden
450-500g kipfilet in blokjes gesneden
1 ½ tl komijnpoeder
1 ½ tl korianderpoeder
blik kokosmelk van 400g
2 tl licht-bruine bastersuiker
1 tl harissa
1 tomaat, in blokjes gesneden
blik kikkererwten van 400g, afgespoeld
zout en versgemalen peper, naar smaak
verse koriander en basmatirijst of naanbrood, om te serveren

Verhit 2 el van de olie in een braadpan en laat de ui en de knoflook zachtjes fruiten. In een grote koekenpan de andere 2 el olie verhiten en de kip in 6 minuten rondom bruin bakken. Voeg ½ tl van het komijnpoeder, ½ tl van de korianderpoeder en zout en peper toe. Voeg de kip aan de braadpan met de uitjes. Voeg de kokosmelk, de suiker, de harissa, de rest van de komijn- en korianderpoeder en de gesneden tomaat toe. Voeg ook zout en peper toe. Zet het deksel op de pan en laat alles op een middelhoog vuur 12 minuten koken.

Haal het deksel van de pan af en voeg de kikkererwten toe. Zet het vuur iets hoger en laat de curry nog een kwartiertje koken. Af en toe roeren. Serveer met koriander en basmatirijst of naanbrood.

Geen opmerkingen: